top of page

כתבות או הרצאות מעניינות בנושא

 

* ביישובי המועצה פועלים צוותי מניעה קהילתיים בליווי רכזת ההדרכה המועצתית והעו"ס היישובי על מנת לראות את כל קשיי, סיכונים ודילמות היישוב ולבנות תוכנית יצירתית בהתאם. הצוות מתכנס כל חודש-חודש וחצי.

 

תוכניות מניעה וסיכון המופעלות במועצה אזורית בני שמעון

 

לגדול ביחד

תכנית למניעת מצבי סיכון התפתחותי בקרב ילדים בגיל הרך (עד גיל 4) הכוללת עבודה פרטנית בתוך המסגרת החינוכית, הדרכה לצוות המטפל בפעוט ולהוריו.

 

שלהבת

תכנית מניעה וטיפול בסיכון המיועדת לילדי בתי הספר היסודיים במועצה, אשר נמצאים במצב של סיכון התפתחותי גלוי או סמוי, התכנית מערכתית ומטרתה לאפשר שינוי במעגלי החיים: הנער, משפחתו, בית הספר והקהילה. בתכנית הדרכה הורית הניתנת על ידי מטפל משפחתי, שיעורי עזר הניתנים על ידי מורה טיפולי, מעקב וליווי שוטפים של עו"ס הישוב.

 

להבה

תכנית מניעה וטיפול בסיכון המיועדת לילדי חטיבת הביניים והתיכון, אשר נמצאים במצב של סיכון גלוי או סמוי, התכנית מערכתית ומטרתה לאפשר שינוי במעגלי החיים: הנער, משפחתו, בית הספר והקהילה. בתכנית הדרכה הורית הניתנת על ידי מטפל משפחתי, שיעורי עזר הניתנים על ידי מורה טיפולי, מעקב וליווי שוטפים של עו"ס הישוב. במסגרת התכנית נבנות תכניות קהילתיות בחשיבה משותפת עם צוותי המניעה בישובים.

 

אפיקים

תכנית המיועדת לילדים ומתבגרים בכיתות  א'-יב' הזקוקים לקשר אישי וקרוב עם דמות סמכותית מיטיבה ואחראית. המשפחה אינה מהווה עבור ילדים ומתבגרים אלה מסגרת תומכת (מספקת), קיים סיכון מוחשי לפגיעה ועיכוב בהתפתחות הרגשית, ישנה סכנת התדרדרות, שוטטות ועבריינות, התמכרויות והפרעות התנהגותיות. כמו כן אין המשפחה שותפה או פעילה בתהליך טיפולי. התכנית מיועדת לילדים ומתבגרים שמשפחתם איננה עומדת בקריטריונים של תוכנית שלהבת/להבה וזקוקים לליווי ותמיכה על מנת למנוע מצבי סיכון שונים. מדריך טיפולי המלווה את הנער\הילד בסביבה הטבעית של ביתו בהתייחסות לכלל קשייו הרגשיים וההתנהגותיים. עבודה על פי תכנית אישית המותאמת לנער\לילד ונבנית בשיתוף עמו.

 

מצילה

תכנית המתקיימת דרך אגף חברה ומניעת פשיעה פועל במשרד לביטחון הפנים מאז שנת 1999 וקודם לכן כמועצה ציבורית לצמצום העבריינות בישראל. מטרת האגף ליזום ולקדם את מניעת הפשיעה בקהילה באמצעות הפעלת תכניות המותאמות לכל יישוב בשיתוף פעולה עם הארגונים הרלוונטיים ומעורבות פעילה עם התושבים.

 

 

 

 

מניעה וסיכון..

איך להתמודד עם מצוקה של חניך?
מרכז מצמיחים

החיים בישראל יכולים להיות מלחיצים לפעמים. המצב הביטחוני הלא יציב, אשר בתקופות של מתיחות עשוי לבוא לידי ביטוי באירועים כגון פיגועים, ירי טילים, אסונות ואפילו מלחמות, מעורר פחדים, לחץ וחרדות, בנו וכמובן שגם בילדינו. בעוד שלנו המבוגרים יש לרוב את הכלים להתמודד עם המצב החריג, עבור ילדינו מדובר בהתמודדות קשה יותר...לחצו על התמונה להגיע ללינק בנושא..

מרכז מצמיחים (לשעבר SOS אלימות) מקיים מאות סדנאות 
התערבות כיתתיות והכשרות למורות וצוותי חינוך בכל רחבי הארץ. 
במודל ההתערבות הייחודי של עמותת מצמיחים
אנו מכשירים מחנכות ע"י הדגמת שיטת העבודה שלנו בעבודה ישירה עם התלמידים.

לחצו על התמונה להגיע ללינק 

 

אתר מצילה
אלימות מינית בקרב ילדים

אגף מצילה  יוזם ומפעיל תכניות למגוון אוכלוסיות בכ-70יישובים (בערים גדולות, בינוניות וקטנות) וב-24 פנימיות וכפרי נוער במטרה למנוע ולצמצם אלימות ופשיעה בקרב ילדים, נוער ומבוגרים במסגרות הפורמאליות ומחוצה להן

לצערנו לא עובר יום בלי שנשמע על מקרים של פגיעה מינית בין תלמידים וגם פגיעות של אנשים בוגרים כלפי תלמידים. טבעי שילדים ובני נוער יגלו סקרנות לגבי מין ומיניות, ירצו לדעת על הנושא ואף להתנסות בחוויות מיניות. הסקרנות שלהם מקבלת מענה גם באמצעות חשיפה למסרים באינטרנט, בפרסומות (גם אלה שנראות לכאורה תמימות), צפייה בסרטים ולמידה מתוך מציאות החיים.

 

מנקים אחריך את הרשת
סמים ואלכוהול בקרב בני נוער
חוברת סמים ואלכוהול
 סרט מקסים על מגדר
מכתב לקהילה ולהורים לקראת ל"ג בעומר
 סרטי ליסי גרין-על מיניות

פרויקטים שנעשו בעזרת תוכניות להב"ה, הורים היום ואגף מצילה

פרויקט "ארץ חוץ" ביישובי המועצה- נבטים, בית קמה דביר ומשמר הנגב.

ציטוט ממכתב תודה של  מנהלת החינוך במשמר הנגב, דקלה יסעור:

"תודה מאוחרת אך מלאת כוונות, על הפעילות המיוחדת והמעצימה שהעברתם אצלנו. מטרת הסדנה הייתה ליצור תקשורת מיטבית ומכבדת בין חברי הקבוצה תוך כדי עשייה משמעותית.

במהלך שש פגישות הצלחתם להעביר לילדים מסרים של העצמה וכבוד האחד כלפי השני, תקשורת בונה, תוך כדי עשייה משמעותית.

החבר'ה התחברו אליכם המדריכים- שכולכם ברמה גבוהה עם יכולות הבנה, הקשבה וניתוח חברתי נכון, בנוסף החלו הילדים לראות האחד את השני באור יותר מבין ומתחשב."

 

פרויקט "הורים היום" או "אקדמיה להורים" בלהב וחצרים

 

חודש שלם שמיועד להרצאות בנושאים שונים להורים במגוון הגילאים. חלק מההרצאות חיצוניות וחלק בנויות על אנשים מהקהילה בעלי הכשרות בתחום ועוסקים בתחום.

 

תגובות שנכתבו בעיתון בחצרים בעקבות הסדנאות:

"למיה וצילה היקרות,

עשיתן לנו בית ספר!

חודש אינטנסיבי, מרתק ומלמד,

בו למדנו וחיזקנו את הידע בהורות על כל תחומיה וגווניה, שאלנו, רשמנו, שיתפנו, צחקנו, ונהנינו!

ומה נותר לנו- ליישם! (קלי קלותJ)

וכמובן- להודות לכן על השקעה אדירה, ארגון ופרסום למופת וחשיבה על כל פרט,

שאינם מובנים מאליו!

המון תודה!

מאתנו ההורים, הסבים, וכמובן- גם הילדים!"

 

מפגשים עם אביגיל הוקנין-סופר נני של הדרום

 

מפגשים אשר נערכו במושבי יחדיו, נבטים, להב, משמר הנגב, ושובל.

המפגשים נגעו בסמכות הורית, גבולות, מריבות אחים, זוגיות ומשפחה ועוד ועוד..

 

   סדנאות בנושא מיניות עם גילה מנביץ

 

מפגשים אשר נערכו בבית קמה, דביר, להב, משמר הנגב ושובל

סביב דימוי גוף, מגדר, מיניות מותאמת גיל.

הסדנאות עוברות יחד עם מנחה נוסף בשם דן שפירא, המנחה את הבנים וגילה את הבנות.

 

 

 

 

   סדנאות העצמה לנערות ונערים בנושאים שונים

 

מפגשים אשר נערכו במושבי יחדיו סביב מפגשי נערות ונערים בנושאים שונים על מנת להעצים את הקבוצה כקבוצה מובילה, אחראית ובעלת ביטחון עצמי

 

 

 

bottom of page